Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Isten visszahívta az angyalát.

2018.02.19. 01:28

szerző: Tidna

Andi néni!!!! - a sikítás a wc-ből jött. Rohantam a hang forrása felé, Pannit sírva, csapzottan találtam... ült a wc-n, fogta a hasát.

- Érzem, hogy jön a baba, segítsen!! - sikoltotta, rémült, tágra nyílt szemmel. Egész testében remegett, verte a víz.

- Nem tudok mit tenni Panni, adja a kezét - suttogtam és megfogtam a felém nyújtott, nyirkos, erőtlen női kezet.

Pár perc alatt lezajlott a vetélés.. két erős görcs, egy zokogás roham kísérte..

Kértem, hogy álljon fel egy percre. Nem akarom látni ! - kiabálta... Én láttam.... az anyjából kiszakadt, köldökzsinóról lógó élettelen magzatot, aki pár órája még vígan rugdalózott az anyja hasában. Akit vártak, akinek nevet adtak már.

A mentő hamar jött, Pannit azonnal kórházba vitték. Mi maradtunk a döbbenettel, a kérdéseinkkel.

Két nap múlva beszéltünk újra. Erős voltam. Elmondtam neki, hogy a természet okosabb mint mi, hogy Istennek mindennel terve van, hogy kénytelenek vagyunk úgy élni, ahogy tudunk, hogy talán meg kell elégedni azzal ami van. Nem voltak okos és bölcs mondatok, de nem tudtam mást. Ahogy hogy túl éljünk, ki kell verni a fejéből a mi lett volna ha - kezdetű gondolatok nagy részét. Tudtam, hogy ez  reménytelen, hiszen már elképzelt egy teljes életet a meg nem született gyermeknek és ezt most mind elvesztette.  Figyelmét próbáltam a férje és a lánya felé terelni. A fájdalmat, a gyászt nem spórolhatjuk meg, de családtagjaihoz fűződő szeretetébe tud kapaszkodni.

Sajnálom a meg nem született életet, a beváltatlan reményeket, a csalódást, a fájdalmat. A nagy testvért, aki ahhoz mégsem elég nagy, hogy megküzdjön a veszteség terhével. Sajnálom a szülőket, a nagyszülőket. Nem tudok segíteni, "csak" támaszként ott lenni egy nőtársam életében. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr866748607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása