Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Csajos klub I.

2014.06.14. 23:58

szerző: Tidna

A "Csajos klub" - a Női önismereti csoportot átkeresztelték a résztvevők, bocs :) első ülése az ismerkedésé..Ki honnan, milyen családból jött. Mutassa be magát, pár főnévvel...Szerepeink: anya, szerető, szomszéd, barátnő.. Elvétve lánygyerek, lánytestvér vagy valami foglalkozás neve. Már ezzel hihetetlen sokat árulnak el magukról...Családi kapcsolataikról, iskolázottságukról. Születési család gyakran nem áll mögöttük, nincs különösebb iskolai végzettségük, az egyetlen "teljesítmény" amire büszkék lehetnek, a gyerek.

Oké, ezzel megvagyunk...következzen öt jó és öt kevésbé jó tulajdonságunk...A rosszak felsorolása simán megy... - általában a szülői házból, vagy korábbi kapcsolataikból hozott, kapott jelzők - több is mint öt...

Jó tulajdonság? Jószívűség, megértő vagyok, és már el is akadtak...a kettő amit említenek, arról szól, hogy adjanak másnak .. ezzel talán kapnak vissza...szeretetet..hisz erre vágyunk mind.

Milyennek látják egymást és milyennek látom őket én, a szakember?

Itt már meglepődnek...Észrevettek egymáson más tulajdonságokat is mint amit maguk felsoroltak. Tapintatosak, csak jót mond mindenki a másikról - én is...építő jelleggel :) Itt már jó "tükörbe nézni", mosolyok az arcokon, a feszültség csökken.

Kevesük tud beszámolni bárkiről az életében akire számíthatott volna, aki szerette, támogatta, elfogadta úgy ahogy van, aki építette volna az önbecsülésüket.

Hát, drágáim, ez esetben kénytelenek leszünk mi magunk építkezni!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr176303043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása