Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Kölyök klub, rajzteszt.

2014.07.12. 17:55

szerző: Tidna

Munkakörömhöz tartozik foglalkozások szervezése gyerekeknek is. Mivel kézügyességem gyakorlatilag nulla, a szokásos gyöngyfűzés, festegetés helyett mást találtam ki nekik. 

Kezdjük! Először beszélgetünk a gyerekekkel, meséljenek a családjukról. Hányan élnek együtt, vannak-e testvéreik, ki mennyi idős...stb. Ezt nem kell nagyon sokáig húzni, a lényeg, hogy kissé ráhangolódjanak a dologra. Megkérem őket, hogy rajzolják le a családjukat. Nem kell firtatni, kit miért rajzolt, vagy nem rajzolt a lapra a gyerek. A beszélgetés során ugye elmondta kit tart családtagnak, de ez nem mindig esik egybe a rajzon szereplő alakok számával. Ezzel is elbíbelődnek egy darabig, majd adjunk nekik egy másik lapot, és most arra kérjük meg őket, hogy ismét rajzolják fel a családot de úgy, hogy szerintük ki milyen állat lenne. Itt meglódul a fantáziájuk, az elégedett vigyor az arcukon igazolja, hogy "na most aztán megmondhatom végre" hangulatba kerültek :D

Egyenként elmondhatják ki kicsoda. Értelmezni nem túl bonyolult, egyrészt elmesélik ki miért lett az aki, másrészt egyszerűen a lerajzolt állatok tulajdonságait kell figyelembe venni. Érdekes képet kaphatunk a családi erőviszonyokról, arról, hogy kit érez a gyerek hozzá közelebb állónak, vagy kitől tart, ki áll nagyon távol tőle. Ő maga is szerepel a rajzon, így kiderül milyen tulajdonságokkal definiálja magát, illetve milyen a vágyott önmaga.

Egy kislány az apját majomnak rajzolta, apa kicsit lusti volt és gyakran vakarta a hasát, az apai nagyanyját szintén majomnak, kezében banánnal, mivel a mama folyton eszik, vagy kiabál és ugye apa "rokona". A nevelőanyját kutyának, hiszen őt mindig megvédi, saját magát zsiráfnak. Egy álmodozó, fellegekben járó, fantáziadús csajszi, aki a rajz szerint mégis a földön áll :)

Nem érdemes rövid időn belül többször megcsináltatni, mert torzulhat az eredmény, nem lesz spontán a dolog.

Bármilyen korú gyerekkel végezhető, a lényeg, hogy ne legyen a közelben szülő, vagy egyéb más befolyásoló, zavaró körülmény. Igaz, én a saját gyerekeimmel megcsináltattam a rajztesztet, nekem velük ment a dolog, talán mert végig csendben voltam és van önkritikám :D

Javaslom a kipróbálását, örülnék visszajelzéseknek! Jó szórakozást hozzá!

Címkék: teszt gyerekek önismeret rajzteszt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr196498735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása