Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Kedvencem a pszichiátria II.

2014.07.11. 20:11

szerző: Tidna

Mentő, rendőrség, bilincsben közel 1.80 magas, 110 kg-os, szemüveges, tokás, pattanásos középkorú férfi érkezik. Emberünk kisírt szemekkel nyafog, fáj a csuklója, szoros a bilincs. A rendőr elmondja, hogy a férfi édesanyja, egy nyolcvan akárhány éves néni hívta őket, mert fia öngyilkos akart lenni.

A férfiből árad a szó. Anyja főzött, de megint csak tésztát, amit ő utál. Egy kis házban laknak, anyja folyton piszkálja valamiért. Hús helyett ma is tészta van, ezt kéne enni napokig. Hát csoda, hogy kiakadt? Beült az autóba zenét hallgatni, hogy megnyugodjon. Anyja itt is csesztette, jöjjön már be és egyebek. A férfi kikiabált, hogy ő most zenét hallgat, nem  megy. A néni hívta a mentőt, akiknek ugyanezt nyilatkozta emberünk, és mivel félt, hogy lemerül az aksi, elindította az autót. A garázsban gyűlt a kipufogó gáz, percek alatt mindenki nagyon aggódni kezdett, hogy na ez valóban meg akarja öngyilkolni magát! Mivel lezárta az autó ajtajait, a mentősök rendőrt hívtak és közös erővel beszállították. A férfinak nincs munkahelye, nincs jövedelme, otthon múlatja az időt, bár nem csinál semmi hasznosat, az anyja nyugdíjából élnek. Kérdésemre elmondta, hogy sosem volt nős, hogy gondolom? Minden nő hülye, csak kihasználja a pasikat! Gyereke sincs. Mikor megkérdeztem, hogy képzeli hogy ennyi idősen az anyjának kéne őt eltartani, csodálkozva néz rám. Hát mégiscsak az anyám, nem? A gyerek valóban életre szóló kötelezettség?

Tanulság: Váljunk le időben az anyukánkról. Ha nem tudunk, kérjük meg, hogy tegyen ki max. 30 éves korunk körül, hátha megtanulunk megállni a saját lábunkon.

Idős asszony fekszik a krónikus részlegen. Unokájával él, akit ő nevelt fel. A gyerek anyja, az ő lánya elhagyta a fiát. Egy ideje zavaros a viselkedése, éjjel elkóborol, ezért hozták be. Elhelyezésre vár, gyógyszer beállítás után mehet a szociális otthonba. Aranygyerek bejön látogatni, jóképű, fiatal srác. Mosolyogva köszön, egész szimpatikusnak tűnik. Érdeklődik, viccelődni próbál. Az összképet kicsit rontotta, hogy miután meglátta fiatal csinos kolléganőmet, a mamával kissé flegma, lekezelő stílusban kezdett beszélgetni: Látod mit csináltál? Most majd itt töltheted a szülinapodat, jól elintézted magadnak, hogy ide kerülj! Egyél meg mindent amit adnak, ne legyél olyan hisztis válogatós mint otthon! Folytatta még pár "kedves" mondattal, annak ellenére, hogy mindketten megkértük, inkább vigasztalja a nénit, legyen kedves vele! A kérés nem hatott, kezdett kinyílni a bicska a zsebemben. A kegyelemdöfés is elhangzott, mikor a néni megkérdezte, hogy az otthonban is látogatja-e majd az unokája. Majd ha jól viselkedsz! - hangzott a válasz a kis hülye agyjátszós kölyök szájából. Elporolt, a nénit  betegtársa vigasztalgatta.

Tanulság: Nem ciki kedvesnek, hálásnak lenni az öregekkel, pláne ha ennyit tettek értünk! Tiszteletet érdemelnek, nem azt hogy hülyének nézzük őket és atyáskodjunk felettük.

Fiúk, férfiak! Legalább ilyen helyzetben ne játsszátok az agyatokat ha megláttok egy jó nőt! 

Címkék: család kórház pszichiátria idősek

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr416501237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isabella24 2014.07.13. 23:18:51

Igen ez valóban így történt!Kedves fiúk...férfiak...majdnem férfiak!A szeretet,törődés és a hála kimutatása nem szégyellni vagy titkolni való dolog!!Addig szeresd a hozzátartozóidat amig élnek....nem a hantjuk felett kell sírdogálni,hogy ki mennyire szerette!!!

isabella24 2014.07.13. 23:19:09

Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az ellenkezőjét èrte el nàlunk!Az,hogy kedvesek,megértőek ès türelmesek vagyunk Az idősebbekkel....Az Nem szègyen...főleg ha arról a szemèlyről van szó aki felnevelt és szeretett mindvégig!Kedves fiúk... A szeretet kimutatàsa sosem gyenge vagy férfiatlan dolog!!Addig szeresd amìg köztünk van....
süti beállítások módosítása