Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Felelősség

2014.06.16. 21:41

szerző: Tidna

Vállaljuk, vagy csak kialakul? Annyi mindenről nem tudjuk előre mivel jár. Ígéretet teszünk, hogy kitartunk az adott szó, vagy az aktuális helyzet mellett...de az idők és vele mi is, változnak..nem mindig egyszerű helytállni. Vagy meg sem ígérjük, hanem csak úgy fejest ugrunk egy helyzetbe - tök jó buli lesz - alapon. Na, amikor rádöbbenünk mibe keveredtünk főhet a fejünk. Nem mindenből lehet kihátrálni, lerázni magunkról, vannak erre az életünkre nézve végleges következmények. A felelőtlenségért nagy árat követel a sors, nem csak tőlünk..néha egészen sok embert keverhetünk bele a kis privát hülyeségünkbe. Kell ez nekünk? Most már naná, hogy nem, előtte meg nem szólt senki, hogy mi lesz ebből..vagy ha szólt is, süket fülekre talált. Nyakig ér a baj...nem látszik a kiút, nem tudjuk megoldani, vergődünk és szidunk mindent és mindenkit...egyre nagyobb negatív örvényt kavarva...ha teljesen magába szív, jöhet a pia, a drog...csak hogy enyhüljön a szorítás, a bűntudat, a gyávaság tudata. Esetleg "menekülhetünk" egy még nagyobb marhaságba.

Megoldás? Ezen a szinten nincs..Hogy lehetne? Hiszen velünk ez csak megtörtént, más ember vagy körülmény befolyásolta a dolgot, nem tehettünk semmit..Becsaptak, átvertek, kihasználtak, padlóra küldtek...más a hibás!

A bölcsek szerint, ha padlóra kerülsz, legalább szedj fel onnan valamit...Igen, töröld meg az orrod..nézd a kezedet vörösre festő vért...ez a valóságod...veszíted el magad éppen...

Maradhatsz itt...sajnálhatod magad..igen, szar az élet, az emberek rosszak..előbb utóbb ez lesz a Te igazságod.

Dönthetsz úgy, hogy felállsz - bár javasolnám, előtte ücsörögj itt egy kicsit, nézz szét, nézd meg utoljára, hová nem akarsz kerülni többé! Nézz vissza az ide vezető útra, mit nem vettél észre? Kikkel álltál szóba, kivel nem kellett volna? Miben döntöttél rosszul, vagy miben nem döntöttél, hagytad hogy más tegye helyetted?

Vond le a tanulságokat, az élet törvényszerűségeit senki nem írhatja felül.

Fizesd meg a tanulópénzt.

Címkék: felelősség önismeret

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr296303080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása