Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Okosan válasszunk...

2014.06.30. 14:22

szerző: Tidna

Azt tapasztalom, hogy a nők nem szeretnek egyedül lenni. Nem tudnak.. Tisztelet a kivételnek :) Kell egy férfi, kell egy támasz, kell akit lehet irányítani, kell aki segít nekünk megvalósítani életünk álmát. Család, gyerek, kellemes élet és sorolhatnám. A pánik nagyobb ha az illető hölgynek gyereke van. Mint már írtam sok nehéz sorsú nőt ismerek, náluk ez a tendencia erősebben jelentkezik. Sokuk háta mögött van már pár elrontott kapcsolat, adósság, nulla egzisztencia, nulla önbizalom, hiányzik a születési család támogató ereje. Úgy érzik kell valaki aki segít megoldani életüket. Az a baj, hogy ebben a görcsös, kilátástalan magányos nyomorúságban fokozódik a kényszer, a nyomás, hogy keressenek, találjanak valakit. Még kevésbé figyelnek a jelekre, kapkodnak.

Tanmese:

Kedves ismerősöm Nelli három gyerkőc anyukája. Háta mögött korán kötött és elrontott házasság, és egy bántalmazó élettársi kapcsolat egy alkoholbeteg férfival. Ne firtassuk az okokat hogy került ebbe a helyzetbe .. mindegy már, benne van nyakig. A csajszi egyébként jó fej, csinos, értelmes de egy neurotikus gombóc volt mikor megismertem. Nehezen látott túl a problémáin, gyakran sírdogált, iszonyúan félt a jövőtől. Rengeteg energiát fektettünk beszélgetéseinkbe, döbbenet, mennyire nem volt tisztában erősségeivel, jó tulajdonságaival, értékeivel. Az idő telt, görcsössége kezdett felengedni. Ügyes, talpra esett hölgy, megoldotta kis családja dolgait, gyes mellett másodállást vállalt, és egyre ritkábban volt feszült. Anyagilag is stabilizálta a helyzetét, ezt tudta annak ellenére, hogy egyik apuka sem fizetett a gyerekek után tartásdíjat. Kezdett bízni magában, ezt nagyon jó volt látni!

Gyakran keresett, tanácsot, véleményt kért gyerekei és felbukkanó férfi ismerősök kapcsán. Jó kis feltáró, provokáló, őszinte beszélgetések voltak ezek. Tetszett, hogy megnyílt, hogy úgy tűnik egyre tudatosabban látja az életét. Látta és saját bőrén érezte a mindennapok terheit, a három kisgyerek nevelésének, ellátásának nehézségeit. Nem volt könnyű a helyzet, évekre, energiára lenne szükség, hogy azt elérje amit szeretne. Viszont egyedül ez baromi nehéz!

Pár hónapja megkeresett. Megismerkedett valakivel...Feri jóképű, kedves, elfogadja a gyerekeit. A férfinak nincs hol laknia, összeköltözne vele.

- Még látom a szemében a tüzet, ez a fiú tud változni, csak kell valaki aki mellé áll, támogatja - győzködött...

Disznó módon visszakérdeztem: Szereti, vagy "csak" megmenteni akarja? Direkt provokáltam, kíváncsi voltam a reakciójára...Nagyon védte...de a beszélgetést folytatva kissé elbizonytalanodott. Randizást, egymás jobb megismerését javasoltam...persze süket fülekre találtam... összeköltöztek..

Szép lassan derültek ki dolgok... Ferinek elég gázos múltja van .. börtön, egy eddig nem említett gyerek..munkahelyeit nem tudja megtartani és egyéb kisebb hazugságok. A korábban host-ként dolgozó jóképű fiú aztán talált állást, Nelli boldog volt...Egy ideig...Ferinek nem volt ideje már beszélgetni vele, nem igazán adott tanácsot a gyerekek ügyeit illetően..nem volt apa,nem volt társ, nem volt Nellivel a mindennapokban...szinte aludni járt haza. Nelli korábbi viszonylag stabil anyagi helyzete megingott, adósságai keletkeztek.

Nem igazán értettem, hogy egy hónapnyi ismeretség után Nelli hogy képzelte, hogy egy összeköltözéssel Feriből egy csapásra, felelősség teljes három gyerekes "apa" lesz? Na mindegy, a kérdés pusztán költői volt...

Két hete Nelli kiborult, megtudta, hogy Feri becsajozott...Nagyon úgy néz ki, hogy a korábban jobb élethez, szabadsághoz szokott férfi ugródeszkának tekintette Nellit, ahogy kissé stabilabbnak érezte helyzetét, kiderült, hogy mást akar mint a nő. Nelli nem tudja mit tegyen.Viaskodik gondoltaival, küzd az érzéseivel, szenved.... A még együtt szövögetett tervek szertefoszlottak...

Oké, hogy be kell járni életutunkat, megélni amit nekünk szánt a sors...De...nem lehetne, hogy mi nők kissé jobban vigyázzunk magunkra? Az első gyanús jelnél lépjünk ki az egészből??? Persze, ez nem mindig megvalósítható, értem én...szerelem, meg mifene ... de könyörgöm, legalább legyünk óvatosabbak Hölgyeim!!

Címkék: párkapcsolat csalódás érzelmek

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr326457477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.06.30. 22:04:54

Nelli elgondolkodhatna miért vonz be állandóan ilyen arcokat, mindennek oka van.

Tidna 2014.06.30. 22:12:11

Igen, elgondolkodhatna, de 1: ő még áldozatszerepben tetszeleg, 2: a saját hülyeségétől nem lehet senkit megmenteni.. Mind mini Münchausenek vagyunk :)

Pet1988 2014.07.01. 19:47:22

@Mojzes Pál: pont erre gondoltam!!
(s sajnálom a hölgyet! De sok sikert kívánok neki! a 3 gyereknek szüksége van rá!)

invalid username 2014.07.01. 19:47:25

@Mojzes Pál:

A szóhasználat ("bevonz") nem tetszik, mert arra csábít, hogy a felelősséget másra hárítsa; de az, amit kifejezel vele, pontos.

♔bаtyu♔ 2014.07.01. 19:48:43

Azt figyeltem meg, hogy a nőket minden ffi-nél ugyanaz a sors várja. Persze, hiszen valójában a nő az aki mindig rosszul dönt. Ennek oka pedig a fenti mondat, "nem tud egyedül élni", na meg jól akar élni.

Elég sok nő nem érti meg, kulturális mérce szerint is kell magához való társat keresnie, mert a szerelem és az együttlét a kulturális rétegen keresztül nyilvánul meg.

A kulturális réteget természetesen nem automatikusan jelzi a végzettség, hiszen sokan csaltak, csalnak, másrészt az intelligencia és kulturális igény nem feltétlenül magas végzettséghez kötött, bár természetesen ott gyakoribb.

Az alacsonyabb kulturális szinten álló nő pedig hiába "fog ki" szellemileg magasabban álló ffit, úgy sem fogja tudni megbecsülni, elmarja magától, hiszen alacsonyabb kulturális szinten álló emberek önismerete és önkontrollja is alacsonyabb szinten áll, konfliktuskezelése fejletlenebb.

Slipping_Beauty 2014.07.01. 19:52:10

Aza gáz, hogyha az első jelnél lelépek, nem marad senkim. Sehogyse jò ez.

invalid username 2014.07.01. 19:53:25

Okosan válasszunk férfit? Cipőt lehet okosan választani. Hátizsákot is. De férfit...?

Ez valami termék, amit meg lehet vásárolni? Dzsigoló, kinézed a katalógusból, megrendeled és amíg fizeted a napidíját, kiszolgálja az igényeket?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.07.01. 20:05:13

"host-ként dolgozó jóképű fiú"

Ordít a sztoriról, hogy egy férfikurváról van szó, aki idősebb nőkkel kívánja kitartatni magát.

Jó nagy marha ez a Nelli, hogy a három gyereke mellé odavett egy csalót, aki csak a pénzére és a feltételezhetően "teljes ellátásra" hajtott, a kosztot, kvártélyt, főzést, mosást, takarítást, szexet, sőt, a ZSEBPÉNZT is beleértve.

Gondolom, a pasi nem csak "jóképű" meg "nagydumás", de sokkal fiatalabb is volt.

DocBulywood 2014.07.01. 20:05:16

"Kell egy férfi, kell egy támasz, kell akit lehet irányítani, kell aki segít nekünk megvalósítani életünk álmát."

Itt a probléma: akit lehet irányítani. Akit lehet, az a papucs kategóriát kapja, azt meg dobják... :-)

"Gyakran keresett, tanácsot, véleményt kért ... felbukkanó férfi ismerősök kapcsán."

A nőstény mindig tudatosan mond igent. Miért csodálkozik, hogy:

"Háta mögött korán kötött és elrontott házasság, és egy bántalmazó élettársi kapcsolat egy alkoholbeteg férfival. "

Érdekes, mindig az ilyen alkesz, brutál-metál csávók a jók. Hát lehet, hogy a nők döntő többsége inkább tűri, hogy megverik, mintsem, hogy ráverik...
Mert mi egyszerűbb? Sminkelni, vagy arcot mosni?

"Nelli hogy képzelte, hogy egy összeköltözéssel Feriből egy csapásra, felelősség teljes három gyerekes "apa" lesz?"

Nelli a gyökerek gyökere. A normális nem kell, a kalandostól meg pampog, hogy kihasznál, megver, iszik, de szereteeeem! Váljék egészségedre, kedves Nelli.

"Két hete Nelli kiborult, megtudta, hogy Feri becsajozott..."

Nelli drága: meg kell beszélni, f2f, hogy mit szeretne Feri veled az ágyban. Ha nem hagyod, keres olyat, akin kiélheti.
Minden férfi disznó, ez van. Ha nem jó az ágyban, lép. Meghúzott volna párszor az erkélyen, a motorháztetőn, ráélvez az arcodra, te ráülsz az övére és kinyalt volna, de erre is képtelen voltál. Naná, hogy lépett.
Ha nem beszélsz a vágyaidról, honnan találja ki?
Édesanyád nem mondta, hogy szóból ért az ember?

"De...nem lehetne, hogy mi nők kissé jobban vigyázzunk magunkra?"

DE! De! De... és mégis, hogyan? Feri félék kíméljenek?

Miért vonzod mindig a tapló parasztokat? Aztán 2-3 gyerekkel már jó lenne az a "nyomi" csávó, csak annak meg több esze van annál, hogy más által felcsinált használt luvnyát eltartson, plusz azon kölyköket is, melyek nem az övék - mármint a férfié.

Kicsim, senki sem mondta, hogy az első f.szba bele kell ülnöd. Remélem, ha van lányod, megmagyarázod neki, te mint anya, miért vagy gyökér...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 20:05:19

" Nelli három gyerkőc anyukája" - na Nelli itt irta le magat a normalis ferfiak elott?
Ki az, aki 3 kakukkfiokat akar magara vallalni, meg egy not, aki haromszor mar leszult.

" Ne firtassuk az okokat hogy került ebbe a helyzetbe .. mindegy már, benne van nyakig." - lehet, hogy szerinted nem fontos meg ne firtassuk, de a potencialis parjelolt ferfiak pont ezt fogjak firtatni. Nem lehet efolott ilyen nagyvonaluan elsiklani.

" mennyire nem volt tisztában erősségeivel, jó tulajdonságaival, értékeivel" - mi se kerultunk kozelebb ezek megismeresehez, a posztolo melyen hallgat ezekrol.
Neurotikus, 3 gyerekes gomboc. Hat ennyike. Meg egyedult tudta menedzselni a kolykeit. Akkor minek is a ferfi neki?

" a korábban jobb élethez, szabadsághoz szokott férfi ugródeszkának tekintette Nellit" - Nelli meg 3 kakukkfiokat akart a ferfi nyakaba akasztani. Ki is nezett baleknak kit?

En azt mondom egy 3 gyerekes neurotikus no oruljon, ha neha beakasztanak neki, ne legyenek nagy elvarasai, mert csak csalodni fog. Realis onertekeles. Na az nincs neki
3 gyerek mellett nem ujabb farkak utan kellene kajtatnia, hanem megtanulni anyanak lenni. Persze a trendi magazinok is inkabb azt hangsulyozzak, hogyan legyen valaki NO, szexistenno 3 gyerek mellett is, nem azt, hogy anya legyen elsosorban. Vagy ha anyasagrol van szo, akkor azt valami melyseges vilagfajdalommal adjak elo. Vilagfajdalom van, lemondas, a masik oldalon meg vamp, szexistenno, trendi picsasag. Anyasag az nincs.

na4 2014.07.01. 20:05:21

Aki hülye, az megérdemli a sorsát.

Tidna 2014.07.01. 20:11:45

@Slipping_Beauty: Okés,ne lépj le! De figyelj, nagyon figyelj, próbáld megismerni a másikat, ne kapkodj... előbb utóbb tudsz dönteni mi fér bele...

Tidna 2014.07.01. 20:13:42

@polyvinyl: Nem, nem volt nagydumás, nagyon is szolidan nyomta...és egyidősek

Tidna 2014.07.01. 20:18:58

@Rongy Rázó: Nem, nem férfira gondoltam.. Pedig a férfi katalógus tetszene :D Komolyra fordítva, szerintem megválaszthatjuk kivel állunk szóba, milyen helyzetbe megyünk bele, mit vállalunk be, és sorolhatnám. A döntés rajtunk múlik, okosan kell választani a lehetőségek közül.

Tidna 2014.07.01. 21:03:19

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Nelli 30 éves, ikrei 9 évesek. Férje lelépett egy nővel, magára hagyta őt. Volt élettársától született 3 éves kislánya. Mikor a férfi munkanélküli lett, inni kezdett. Nelli az első pofon után eljött tőle, egy ideig a bátyjánál húzta meg magát. Egy testvére van, anyja elhagyta őket mikor ő még kicsi volt, felnőtt korában egyszer találkozott vele. Apjával és annak új élettársával élt, sok megalázást, bántást kapott az évek alatt. Szakmát szerzett, nem ült korán sehová, rendesen férjhez ment, ahogy kell. Nem támogatta, bíztatta soha senki. Nem plázacica, nem szexistennő, egy egyszerű, barna, vékony nő. Dolgos, amije van azért maga küzdött meg. Miért kerül ilyen helyzetbe? Miért ilyen férfiakat vonz be? Mit tanult szerinted a kapcsolataiból? Megtanult a szarhoz alkalmazkodni, elviselni a bántást, és ehhez alkalmazkodott. Elhiszi, hogy neki csak ennyi jár, hogy - idézlek: örüljön hogy beakaszt neki valaki.. Igen, lehetne jobb ember ismerő, bízhatna jobban a saját erejében, lehetne türelmesebb és talán elkerülhetné a további csalódásokat. Én nem vagyok pszichológus, nem tudom a régi sérelmei feldolgozásában segíteni, ezért nem tartottam fontosnak az előzmények ismertetését. Most itt tart, ez van. Rossz szocializációval, sérelmekkel szinte lehetetlen egyenrangú, normális párkapcsolatot kialakítani, fenntartani.
Egyébként igazad van, létezik és terjed az a nőtípus akiről írtál.. látom idegesít a jelenség rendesen.

Tidna 2014.07.01. 21:10:46

@DocBulywood: Miért dühít ez Téged ennyire?

Tidna 2014.07.01. 22:03:00

Mivel a bejegyzés nagy vihart kavart, megosztottam minden hozzászólást, véleményt, ami érkezett a történettel kapcsolatban. A stílus minősíti az embert, az oldalamon található kifejezések, mondatok pedig a blogomat.
Ismerek sokféle trágár kifejezést, néha káromkodom is, de ennek itt nem szeretnék teret adni. Ez volt az első és utolsó alkalom.
Kérem a tisztelt Hozzászólókat, hogy véleményüket olyan módon tegyék meg, hogy ne legyen mocskolódó, kritikátlan. Megértéseteket köszönöm!

DocBulywood 2014.07.09. 21:43:54

@Tidna:
Nem dühít. Csupán feltettem néhány egyértelmű kérdést, de ha gondolod, megvilágítom máshonnan:

ha annyira jól tudnak választani a nők, miért végződik a házasságok kb 68%-a mégis válással?

Van egy sanda gyanúm: az elején minden olyan szép volt... igaz, hetente egyszer mászott haza hulla részegen, de hát mással is megesik - érdekes, velem pl nem.

Hogyan lehetséges ez?

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
A kérdések jók. Kíváncsian várom elvált / megvert / kihasznált / átrázott nők válaszait.

Csajok: legalább itt ne hazudozzatok! Otthon, meg a barátnőnek nyugodtan... ő is ugyan abban a cipőben tipeg.

DocBulywood 2014.07.09. 21:44:54

@Tidna:
"A stílus minősíti az embert, az oldalamon található kifejezések, mondatok pedig a blogomat."

Már megbocsáss, de ha a fekáliát sztaniolpapírba csomagolom, az ugyan úgy büdös, mintha nem csomagolom be.

Erre van a mondás: az igazság mindig fáj. Remélem átment...

Tidna 2014.07.09. 21:55:23

@DocBulywood: Átjött :) A nők nagy része nem tud okosan választani, bár tágítanám a kört, az emberek nagy része nem választ okosan. Ez elsősorban önismeret hiány, ha nem tudom milyen vagyok, mit akarok honnan tudhatnám ki illik hozzám, kivel tudok jó kapcsolatot működtetni.( Értékrend, habitus, stb.) A második a szeretet vágy, az érzelmi kiszolgáltatottság. Minél inkább nem tud valaki egyedül lenni, annál előbb nyúl bármilyen kéz után akit elér. Egyre kevesebb az emberek életében a szeretetet adó kapcsolat, a görcsös félelem a magunkra maradástól kapkodóvá, vakká tesz. A harmadik, szerintem egy kapcsolatot sosem csak az egyik fél ront el. Ha már kapcsolatunk van, azt működtetni kell, kellene, de gyarló az ember. Lusta, önző, hazug, a másikban keresi a hibát, nem teszi bele a dologba a maximumot, lehet igazából el sem köteleződött, vagy csak belefáradt, kiábrándult és sorolhatnánk az okokat. Szarból és homokra nem érdemes várat építeni.

DocBulywood 2014.07.12. 23:16:40

@Tidna:
Köszönöm szépen, h megértetted, mire céloztam - nem merem elengedni magam, mert kitilt a blogtulaj. :-)

Úgy látom - és 99%, h tévedek -, a párválasztás azon (is) csúszik meg, vajon szexpartnert, vagy társat keres az ember.

"A nők nagy része nem tud okosan választani, bár tágítanám a kört, az emberek nagy része nem választ okosan."

Férfi szemmel inkább szexpartnert; nem kell az érzelgősködés, húzzam be az x-et, ez a csaj is megvolt. Női szemmel?

Ahogy múlik az idő és az ember bölcsebb lesz, a szexpartner keresés megmarad, azonban a mennyiségi numera helyett a minőség felé tolódik el a hangsúly - a magam nevében beszélek, a magaméval verem a csalánt.

"Minél inkább nem tud valaki egyedül lenni, annál előbb nyúl bármilyen kéz után akit elér."

Senki sem tud egyedül lenni, mindenkinek kell egy társ - szerintem. Ideig-óráig lehet "bérelni", mintegy megvásárolva egy hamis illúziót, de ez semmi több, csak önbecsapás. Viszont azt is el tudom képzelni, hogy az önbecsapás azért van, mert az eddigi tapasztalatok nem hozták meg az elvárásokat - ez női oldalon is van. Úgy érzem a nők 1000 féle paramétert keresnek és ilyen nincs, aki ezeknek megfelelne. A férfiak csak párat... :-)

Na most a kérdés az, h női részről mitől van az a hirtelen váltás: először a helyespasee kell - ez az az erőszakoskodó / bunkó / nagyképű / művagány / stb., majd szinte minden átmenet nélkül tudatosnak tűnik a nőstény.

Bizonyára gazdasági szempontok is felmerülnek - mert az előzőleg ismertetett paraméterekkel rendelkező egyén esetleg a porontyát nem képes finanszírozni már a csecsemőkortól sem...

De lehet, ebben is tévedek.

"Lusta, önző, hazug, a másikban keresi a hibát, nem teszi bele a dologba a maximumot, lehet igazából el sem köteleződött, vagy csak belefáradt, kiábrándult és sorolhatnánk az okokat. "

Feljebb írtam, kitilthat a blogadmin... tudod ha őszinte lenne az ember a másikkal, óriási botrány lenne belőle. 99%-ban mindenki álarcot húz a fejére, más színben tünteti fel magát, de úgyis kiderül, milyen ember valójában.
Akkor meg jön a csalódás.

És ahogy írod, abból talán következik, egyre bizalmatlanabb lesz az ember a következővel, nem meri megmutatni önmagát - pedig ez lenne a legegyszerűbb a hazudozás helyett.

Mi a véleményed?

Tidna 2014.07.14. 22:38:56

@DocBulywood: Kedves, hogy méltányoltad a kérésem, köszönöm :D Sok dologban igazad van. Valóban nem mindegy kit keresek éppen. Ha társat, több paraméternek kell stimmelnie, ha "csak" szexpartnert, elég kevesebb is.. Dr. Veres Pali bá' jut eszembe, a nőknek kevés - havi egy - petesejtjük van, meggondolják kinek adják, míg a férfinak milliónyi spermája, ők minél több nőnek juttatnának belőle.
A nők "anyagiasságát" alap esetben nem tartom szörnyűségesnek, evolúciós törekvésünk a szaporodás, ahhoz meg kell a biztonság fizikai és lelki szinten is. Persze, megjelennek a torz formák,túlzások, mint mindenben ami emberi. A "tökéletes" utód létrehozásához, "tökéletes" partnerre vágyunk, tapasztalatlanul még más "értéket" tartva fontosnak a párválasztásban, és igen, menet közben kiderülhet, hogy a másik nem az aminek, akinek hittük. Mindkét fél csalódhat. Egyre több a fájdalom - amit nevezhetünk tapasztalatnak is - egyre óvatosabbak leszünk, "tudatosak", próbáljuk védeni magunkat, erre való az álarc és a falak. Minden elromlott kapcsolat, volt szerető, szerelmes visz belőlünk egy darabot.

Tidna 2014.07.14. 22:55:52

@DocBulywood: "nem meri megmutatni önmagát - pedig ez lenne a legegyszerűbb a hazudozás helyett." -írod. Igen, fél a magánytól, a csalódástól, attól, hogy nem elég jó. De az is lehet, hogy nem ismeri magát eléggé, elhiszi amit mutatni akar - kérdezz meg bárkit, egészen más énkép van az emberek fejében önmagukról, mint ami kiderül a róluk a viselkedésük alapján, ha élesben vesznek részt egy helyzetben. A vágyott tulajdonságok nem mindig esnek egybe a birtokolttal. Önbecsapásban nagyok vagyunk. A másik az idő, amit rá kéne szánni a másik megismerésére, a figyelem amit szentelni kéne erre, de hát egók vagyunk sajna...

DocBulywood 2014.08.18. 22:13:23

@Tidna:

Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" nehéz lesz megugrania.

Ez az óvatoskodás vezet oda, hogy pont elszalasztod, akit nem kéne. Ha nem így volna, nem lenne gyakori a válás.

"Igen, fél a magánytól, a csalódástól, attól, hogy nem elég jó."
De miben nem elég jó? És honnan tudja, hogy nem elég jó, ha nem nyitott egy kicsit sem?

Persze, a hímbe a szex van bekódolva. Kár tagadni. De a nőkbe is. Amelyik meg nem élvezi, az egy barom. Ha már szexre kerül a sor, mondja el, hogyan szereti, mit csináljon neki a másik... ez ilyen egyszerű.

Miért bonyolítják a nők az életüket? Miért nem lehet egyszerűen kifejezni magukat?

"elhiszi amit mutatni akar - kérdezz meg bárkit, egészen más énkép van az emberek fejében önmagukról, mint ami kiderül a róluk a viselkedésük alapján, ha élesben vesznek részt egy helyzetben."

Nem egyszer tapasztaltam.

"A vágyott tulajdonságok nem mindig esnek egybe a birtokolttal. Önbecsapásban nagyok vagyunk."
Meg önsajnálatban. Nem kellek már senkinek, kicsi/nagy a mellem, kerek/lapos a seggem, stb.

Szerinted aki leszólít annak ellenére, hogy kicsi/nagy a melled/segged, nem pont ezért van rád gerjedve?

(Nem rád értettem, úgy általánosságban.)
süti beállítások módosítása