Egy asszony élete

Szociális munkásként, nővérként, nőként sok nővel állok kapcsolatban. Kiöntik a lelküket, mesélnek, látom élni őket. Döntenek jól, rosszul, tanácstalanul látva saját életüket. Bárcsak lenne egy nőci-képző, ahol sok-sok tudást kapna az ember lánya...talán kicsit segíthetek... Az oldalon saját élmény, tapasztalat, barátok, ismerősök, kliensek élettörténetei találhatók. Örömmel fogadok hozzászólást, véleményt, kérdéseket! :) Szép napot Olvasóim!

Friss topikok

  • isabella24: Jaaajjj Istenem...emlèkszek erre a papikàra :-( Tőletek Az őrzőből aztàn hàtrakerült hozzànk a Kr... (2014.10.05. 18:39) Ígéret...
  • DocBulywood: @Tidna: Ez mind igaz. A kezdeti csalódások viszont olyan falat emelnek, amit egy "normálisnak" n... (2014.08.18. 22:13) Okosan válasszunk...
  • isabella24: Ez ìgy volt sajnos valóban....azt hitte ciki lesz előttünk ha kedves a mamàval....pedig pont Az el... (2014.07.13. 23:19) Kedvencem a pszichiátria II.
  • Tidna: @Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;) (2014.07.02. 22:08) Volt férjemnek köszönöm!

Kedvencem a pszichiátria :)

2014.07.11. 02:44

szerző: Tidna

'86-ban végeztem a nővériskolában. Egy hét  iskola egy hét szakmai gyakorlat volt a menetrend az utolsó évben. Különböző osztályokra jártunk gyakorlatra, lassan el kellett dönteni, hová menjek dolgozni. A sebészet túl véres volt, a belgyógyászat nem tetszett, a gyerekosztályról minden beteg gyereket hazavittem volna. Egy szép napon a pszichiátrián kezdtem a gyakorlatomat. Félve mentem reggel, fogalmam nem volt arról mi vár rám. Egy idős bácsika  a folyosón egy szál pelenkában Jucikámnak szólított és biciklijét kereste amit ide! a kocsma falához támasztott. Beleszerettem az osztályba egyből, éreztem, hogy itt a helyem, ez más világ mint amit eddig ismertem! Itt is ragadtam...

Szeretem az aktív műszakokat, egyrészt pörgős, érdekes, másrészt a betegektől is van mit tanulni.

Egyik éjjel detoxot - részeget - hoztak. Az új területi elosztásnak hála, majd 40 km-re lakott a kórháztól. Mivel közterületen ücsörgött, lakossági bejelentésre szállította a mentő. Mire beértek már nem volt nagy gáz vele, ezért az ügyeletes orvos felajánlotta, hogy ha gondolja hazamehet. Emberünk mesélni kezdte a sztoriját. Munka után ment inni egy sört, ebből igaz kicsit több lett. A barátok hazamentek, ő meg elfáradva leült az italbolt lépcsőjére. A kocsmától három háznyira lakik, egy fillér nincs nála, úgyhogy ha már itt van, haza ugyan nem megy, szeretne egy teljes körű kijózanítást! Gumikesztyűt húztunk, leltár, kórházi pizsi, megkapta! Tanulság: ne menj egyedül kocsmázni, ki tudja hol kötsz ki egy kiadós sörözés után! :)

Következő páciens szintén italos, már pár napja benn fekszik, megvonásos tünetek jelentkeztek nála. Receg, hallucinál, zavaros, rögzíteni kellett. Félhangosan beszélgetett magában, mivel paraméterei rendben voltak, nem nagyon foglalkoztam vele. Egyszer csak felkiáltott: Nővérke, egér!!!!!  Az ágyához lépve megnyugtattam, nincs itt semmi, Ön rossz állapotban van, képzelődik, nyugodjon meg. Magára hagytam, de két perc múlva újra kiabált. Nővérke, egér!! Na, gondoltam, ideje szólni az ügyeletesnek, hiszen romlik az állapota, egyre nyugtalanabb a beteg. Az orvossal léptünk az ágyához, szerencsétlen flótás a kórterem sarka felé mutogatva újra egeret említett... Odanéztünk, basszus tényleg ott volt az egér! Tanulság: Győződj meg róla, hogy a téveseszméknek tuti nincs valóságalapja!

Középkorú férfi érkezik, családi konfliktus miatt gyógyszeres öngyilkossági kísérletet követően. Felesége kíséri. Sok éves tapasztalat alapján a helyzetre már húzom is rá az elképzeléseim, vívódva melyik lehet a helyes: Csúnya anyu rendes aput tönkreteszi, majd lelkiismeret furdalás miatt most meg előadja az aggódó hitvest. Vagy, csúnya apu rendes anyut zsarolja a viselkedésével. A felvételi beszélgetéskor meglepő dolog derül ki. A pár mindkét tagjának ez a második házassága, nagyon érzékenyek, szeretik egymást, az együtt töltött nyolc év alatt még soha nem veszekedtek. A férfiról munkahelyén egy kolléganővel kapcsolatos pletyka kering, ez őt nagyon megviselte, tartott attól, hogy mi lesz ha ez párja fülébe jut. A hír nem is igaz, és a férfi tartott attól, hogy párját ez nagyon fogja bántani. Addig emésztette magát, míg arra az elhatározásra jutott, hogy nem kockáztatja a nő elvesztését, ezért inkább meghal. A személyzet segítségével fény derül a részletekre, az osztályon sírva összeborultak, megbeszélték, hogy nagyon szeretik és nem akarják elveszíteni egymást. Tanulság: Kommunikáljunk!!! Akár a  veszekedés, vitatkozás, kiabálás is annak számít. A nővér pedig ne legyen előítéletes :D

Címkék: alkohol kórház emberek pszichiátria

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tidna.blog.hu/api/trackback/id/tr386498691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása